9 lange lanen

Welkom bij het project over de 9 langste lanen en straten van Den Haag! Ik ben op zoek naar de 9 langste lanen en straten in deze prachtige stad, om deze te bepalen en vervolgens te bewandelen.

Om te beginnen, wil ik graag de aandacht vestigen op de Laan van Meerdervoort, die met zijn 5.800 meter de langste laan van Nederland is en misschien zelfs van Europa. Deze prachtige laan is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn lengte, maar ook vanwege de diverse architectuur en de historische betekenis die het heeft voor Den Haag. Ze eindigt, vanaf het centrum af bekeken, met de Chinese muur een flatgebouw van 550 meter lang uit 1965 toen in elk geval het langste flatgebouw van Nederland.

Bij het bewandelen van de Laan van Meerdervoort zult u kunnen genieten van de mooie gebouwen en verschillende architecturen. Bovendien is het een uitstekende gelegenheid om de stad op een andere manier te verkennen en te ervaren.

In de komende weken en maanden ga ik verder gaan met het onderzoeken en bewandelen van de overige 8 langste lanen en straten van Den Haag. Dit is een uniek project en ik hoop dat u het volgt.

Blijf op de hoogte door onze website te bezoeken en onze sociale media te volgen voor updates en foto's van onze avonturen. We kijken uit naar de komende belevenissen.

Voorlopige lijst met kandidaten voor de 9 langste lanen

De eerste wandeling over de 5800 meter lange Laan van Meerdervoort

Impressie van een aantal van de beoogde 9 langste lanen